نام بانک توسعه صادرات ایران  مترادف با تسهیل صادرات است

محمد علی خاشی گفت: نام بانک توسعه صادرات ایران، مترادف با تسهیل صادرات است و انتظار داريم بخشنامه هاي نهادهاي ديگر تصميم گيري نيز تسهيل صادرات باشد و نه محدودسازي

محمد علی خاشی گفت: نام بانک توسعه صادرات ایران، مترادف با تسهیل صادرات است و انتظار داريم بخشنامه هاي نهادهاي ديگر تصميم گيري نيز تسهيل صادرات باشد و نه محدودسازي.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی در نشست تخصصی معرفی خدمات بانک توسعه صادرات ایران، ضمن اشاره به سبقه طولانی گمرک  در خراسان جنوبی این گمرک را یکی از دروازه های مهم تجاری کشور خواند و گفت: در شرایط جنگ اقتصادی، گمرک در خط مقدم خدمت می کند و  عمده تلاش این سازمان بر بهره مندی هر چه بیشتر مردم از منافع مرزها متمرکز شده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی  افزود: طی ده ماهه سال جاری بالغ بر 580 میلیون دلار  صادرات از استان انجام شده که  117 میلیون دلار آن مختص خراسان جنوبی است؛ این در حالیست که در دو مرحله از سوی کشور افغانستان با محدودیت هایی مواجه شدیم که هنوز هم ادامه دارد.

به گفته خاشی در حال حاضر بالغ بر ۲۵ درصد خدمات گمرکات خراسان جنوبی برای خود خراسان جنوبی و مابقی برای سایر استان هاست که کالاهای خود را از طریق مرز استان به افغانستان صادر می کنند.

وی نام بانک توسعه صادرات ایران  را مترادف تسهیل صادرات در همه زمینه ها اعم از پرداخت تسهیلات، نرخ سود و بیمه دانست و گفت: صادرات یک فرایند است که منحصرا با تسهیل مقررات گمرکی و یا بانکی تحت تاثیر قرار نمی گیرد، بلکه عوامل به هم پیوسته ای برای تحول و رشد صادرات کشور لازم است.

محمدعلی خاشی بیان داشت: به نظر می آید راهکارهای بهتری را می توان در مسیر رفع موانع صادراتی و حمایت از تولید صادرات محور به کار برد؛ صادرکنندگان در حال حاضر مشکلی در بخش تولید ندارند و عمده مشکل آنها به مساله بازگشت ارز حاصل از صادرات بر می گردد و برای حل این مشکل به توان و ظرفیت های اگزیم بانک ایران امیدوارند.

مدیرکل گمرک خراسان جنوبی گفت: در فرایند توسعه و تسهیل صادرات همه ما از کشاورز تا تولیدکننده و صادرکننده دخیل هستند و در این میان درخواست همه ما اخذ تصمیمی مناسب برای حل مشکلات است؛ امسال بالغ بر 400 بخشنامه از وزارت خانه ها و نهادهای مختلف صادر شد که آنطور که باید و شاید در رفع موانع و مشکلات راهگشا نبودند.

وی خاطرنشان کرد: عمده دستورالعمل های صادره جنبه محدودکننده داشتند و این موضوع زحمات تولیدکننده را به هدر می دهد؛ درخواست ما از بانک توسعه صادرات بعنوان متولی صادرات کشور و بازوی تخصصی این حوزه، این است که در جلسات مشورتی خود با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد این مباحث را بعنوان یک نهاد تخصصی در امر صادرات، منتقل کند.

خاشی در ادامه به دستورالعمل بانک مرکزی مبنی بر معافیت صادرات تا سقف یک میلیون دلار از برگشت ارز اشاره کرد و گفت: این تصمیم به نوعی راهکاری برای تسهیل صادرات کشور محسوب می شد اما عوارضی همچون افزایش هزینه های مالیاتی و کوچک شدن صادرکنندگان را در پی دارد.

محمد علی خاشی به لزوم اخذ تدابیر جامع و همه جانبه نگر در حوزه صادرات کشور تاکید کرد و گفت: رغبت برای فعالیت صادراتی و تولید صادرات محور در گرو تنظیم مقررات و دستورالعمل های دقیق و صحیح در بالادست است و برای اخذ چنین تدابیری مشورت با اهل فن و متخصص این حوزه ضروری است.

وی اظهار امیدواری کرد با همکاری نهادهای مختلف و همدلی انها با فعالان اقتصادی بتوانیم در رشد و توسعه صادرات و تولید استان گام های موثری بر داریم؛ گمرک آمادگی دارد در این جریان  در چارچوب اختیارات خود با فعالان اقتصادی همکاری کند.

این  نشست با حضور فعالان اقتصادی خراسان جنوبی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی و جمعی از مدیران ارشد بانک توسعه صادرات ایران با هدف معرفی خدمات بانک توسعه صادرات ایران اوایل اسفندماه به میزبانی شعبه بیرجند اين بانك برگزار شد.

 

کد خبر 26629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =